CND Turism-ul, înseamnă o lecție de viață specială

        

             Soarele, ce tocmai se trezise de un ceas, încerca să-mi dea de veste că era o nouă zi de concediu perfectă pentru a mă bucura de frumusețile din împrejurimi. Eu, însă, nu reușeam decât să mă concentrez pe lucrurile care țineam morțis că-mi vor face vacanța ideală. Căutam de zor în bagajul meu crema de protecție solară, care era de fapt în cameră, în timp ce bombăneam că-mi uitasem un bagaj acasă.

          "Nu mi-aș dori decât să am 40 de ani, să am doar hainele de pe mine și putere să umblu prin lume!"

          Aceste cuvinte, simple aparent, m-au săgetat ca un duș rece, oprindu-mă pentru câteva secunde din vâltorea nemulțumirii ce mă cuprinsese în mod subit. Am privit peste umărul meu și am zărit doi ochi blajini ce îmi dădeau senzația că pot citi istorii demult apuse în ei. Brusc, am conștientizat că scopul călătoriei mele se abătuse cu totul în altă direcție decât cea stabilită inițial. Câteva secunde doar au fost necesare pentru a realiza că uitasem să mă bucur de ceea ce mă încărca spiritual, atenția mea fiind concentrată pe obiecte materiale prioritare pentru mulți dintre noi înt-un concediu reușit.
          Vorbele rostite aparțineau unui localnic înțelept, ajuns la venerabila vârstă de aproximativ 70 de ani. L-am întâlnit într-una din călătoriile mele în căutare de autentic, liniște și natură din Delta Dunării. Să tot fie vreo cinci ani de atunci, dar cuvintele lui îmi răsună în minte, ori de câte ori plec către o nouă destinație, sau când lucrurile nu ies exact așa cum mi-am propus. Fără să-mi programez acest lucru, mi-am însușit o lecție de viață, într-o vacanță la un ceas de vorbă cu acest înțept septuagenar. Și câte povești nu mai au de spus acești oameni, așteptând cuminți doar să fie ascultate din suflet pentru suflet! Nici nu vă puteți închipui! 


         Dacă un loc în această lume ni se pare special, se datorează, dincolo de frumusețile naturale și amplasarea geografică, oamenilor ce-l sfințesc prin simpla lor prezență și loialitate față de pământul natal. Ei dăruiesc locului viață. Vâslind printre nuferi și pelicani am învățat ce înseamnă să trăiești în stil minimalist, bucurându-te doar de soare și Dunăre. Am învățat să respect familiile ce duc tradiția mai departe și fac posibil ca an de an, noi să ne bucurăm de liniștea și ospitalitatea românească!
        
          Poate părea un pic inedit, dar am constatat că cele mai frumoase vacanțe sunt atunci când călătorești pentru sufletul tău! Nu există bucurie mai mare decât să colind spre destinații noi și să cunosc oamenii ce fac parte din acele comunități, cu poveștile lor de viață sau despre destinația aleasă să o explorez!


          Nici anul acesta nu fac excepție de la regulă, deoarece fiecare sejur sau circuit nou ales oferă povești și atracții noi, ceea ce face ca fiecare vacanță să fie unică în felul ei. Nu mă pot abține să nu mărturisesc că abia aștept să pot să cunosc cultura, oamenii, istoria și să degust bunătățile din Maramureș! De acest lucru m-a convins o frumoasă româncă de-a noastră, născută și crescută în Borșa, dar departe acum de tot ce înseamnă acasă. Cu atât de mult dor vorbea de locul său natal, încât m-a făcut în acest an să-mi doresc să trăiesc și explorez și eu frumoasa zonă nordică a tării. Să simt mirosul fânului proaspăt cosit, să mă bucur de apa rece de izvor în arșița verii, să pot hoinări și afla lucruri noi, de multe ori ascunse în poveștile nespuse ale celor care locuiesc în zonă. 


            Dar oare rezist eu până la vară? Rezist eu oare să nu văd cum oamenii își primenesc casele pentru Sarbătorile Sfinte de Paști, adunându-se cu mic și mare la Vâltoarea satului, unde localnicii își curăță "țolurile" și sufletul, pentru a aduce mirosul primăverii în casele lor? Oamenii locului sunt cei mai buni ghizi pentru mine, deoarece au crescut acolo, au clădit locul respectiv. 

              " Casa trebuie să fie ca inima omului, curată!" 

           Aceasta e credința acestor oameni, ce te învață cum să te respecți ca și om și cum să beneficiezi la cote maxime de confortul cuvântului acasă. Datorită lor și felului lor de a fi, reușesc să-ți reseteze viața într-un mod la care nici tu nu te-ai fi putut gândit!

Sursa foto ww ilovemaramures.com
          Recunosc! Nu pot să rezist tentației de a cunoaște mai multe despre noi, românii. Sunt adepta premizei conform căreia: dacă îți dorești să colinzi lumea, trebuie să te cunoști mai întâi pe tine, țara ta și ceea ce reprezintă ea. Și e atât de frumos să o afli colindând.... Să deguști din toate plăcerile gastronomice ce ne-au făcut remarcați peste hotare, să cunoști frumusețea autentică românească. Chiar dacă nu ai avut bunici la țară, să te poți bucura pe deplin de bunătățile noastre pe care să înveți să le gătești pentru cei dragi sau ca amprentă culturală oriunde te-ai afla în astă lume! Acesta îmi doresc să fie bagajul meu pe care să-l pot purta în lume oricând!
          Cred că asta numesc eu să ai parte de un moment de relaxare și dezvoltare personală totodată, numit de noi Vacanțe Speciale. Să călătorești spre locuri deosebite, să explorezi un mod de viață nou, în comuniune cu cei din jur. Dacă ar fi să o găsesc destinații vacanță perfecte, la un preț special aș fi cea mai fericită! Câți dintre noi nu s-au gândit măcar o dată? Ne-am dezmorțit un pic la firul ierbii si suntem gata să pornim în explorare!

          Indiferent că alegi oferte circuite în Delta Dunării, vacanțe speciale în Bucovina, Maramureș sau circuite cu avionul în destinații exotice, dacă vrei să te bucuri pe deplin de destinația aleasă, sfatul meu este să alegi inspirat și să-ți găsești reprezentanții de servicii turistice potriviți. Mărturisesc că raportul calitate-preț excelent al firmei CND Turism, îmi oferă o varietate mare de idei pentru anul 2017, pe care abia aștept să le explorez! Primul pas spre următoarea călătorie deja a fost  făcut! Îndrăznește și tu!

          Acest articol  a fost scris pentru Spring SuperBlog 2017.

Comments

Popular Posts